Kategorier
Artiklar

Heta arbeten kurs – rätt certifiering krävs

Har du ett arbete som ska utföras i miljöer där det kan föreligga en uppenbar brandrisk så handlar det också om ett arbete som kräver certifikat. Saknar du certifiering för Heta Arbeten så får du inte arbeta med exempelvis svetsning och annat som kan innebära en brandrisk.

Genom att anmäla dig till en Heta arbeten kurs så får du den kunskap du behöver för att kunna utföra ett tryggt och säkert arbete – och en certifiering som gör att du också kan ta nästa steg inom din yrkeskarriär. En heta arbeten-kurs krävs för allt som innebär hantering av gnistor, öppna lågor eller olika aktiviteter som kan generera i hetta och värme.

Det finns tydliga krav på detta – och det är också fullt rimliga krav att ställa. Utan en heta arbeten kurs och utan den kunskap en sådan förmedlar så skulle vi förmodligen se avsevärt många fler olyckor på svenska arbetsplatser. Olyckor med fruktansvärda konsekvenser.

Praktiskt träning och riskidentifiering

Varje brand som kan förhindras är att anse som någonting väldigt positivt – varje brand som bryter ut är att anse som ett misslyckande. Men det behöver dock inte innebära en katastrof. Vid en heta arbeten kurs så ges man nämligen även kunskaper kring släckningsarbete och hur man ska agera om en brand bryter ut på arbetsplatsen. Den kunskapen kan rädda liv.

Samma sak gäller det preventiva arbetet. Vid en heta arbeten kurs ges man tydlig information om det förebyggande arbetet. Var ligger riskerna – och hur kan man agera för att minimera dessa? Dessa kunskaper är nog så viktiga som att faktiskt kunna släcka en brand.

Kort sagt: kraven på certifiering för arbeten i miljöer där risk för brand föreligger är något som vi alla ska vara tacksamma för. Att delta vid en heta arbeten-kurs skapar en trygg och säker arbetsmiljö och ger kunskaper som i slutändan kan rädda liv.